Råvarer

Hvad betyder råvarerne?

Det spørgsmål får vi ofte, for plast er jo ikke bare plast. Det er faktisk et naturprodukt, hvor pris og kvalitet er linket til olie.

Den primære råvare til plastfremstilling er nemlig råolie. Desuden indgår cellulose, kul, naturgas og salt i opskriften på plast. Råolie er, som bekendt, en blanding af tusinde forskellige stoffer, og for at kunne udnytte dem, skal olien raffineres.

Plastfremstilling begynder derfor med en destillationsproces i et olieraffinaderi, hvor den tunge råolie udskilles i lettere olieprodukter, hvor et af dem er nafta, som er den helt centrale råvare til fremstilling af plast.

Der fremstilles ikke plastråvarer i Danmark, men derimod i Norge, Sverige, Finland og Tyskland. Her bliver plasten til i store anlæg ved en avanceret proces, man kalder polymerisation, hvor såkaldte monomerer kædes sammen, så de danner de lange polymerkæder.

Man kan fremstille mange forskellige typer af polymerer, der hver især har deres egne karakteristika. Derfor er der mange tusinde forskellige plasttyper med forskellige egenskaber.

Derfor er det vigtigt, at du får den helt rigtige rådgivning, når du skal bruge plastemner. Dén rådgivning finder du hos AGTRUP PLAST. Og vi deler meget gerne vores viden med dig.

Brug for ekspertviden?

AGTRUP PLASTs direktør og indehaver er Jørn Lange, hvis far, Andreas Lange, var blandt pioneererne i dansk plastindustri. Jørn Lange regnes for én af landets mest kompetente videnpersoner i plastbranchen.

Er du fra en uddannelsesinstitution eller faglig organisation, kan du booke Jørn Lange til et foredrag eller workshop. Uden honorar.


Vidste du, at hos AGTRUP PLAST kan du få et plastmateriale, der er umuligt at bøje og er stærkere end stål. Vil du høre mere, så slå på tråden nu - 75 56 66 77.