Termoplast

Hvad er termoplast? 

Termoplast er en type plast, som bliver blød, når den varmes op og hård igen, når den køles ned. Derved kan den efter opvarmning, altså når den er flydende, nemt formes til forskellige emner, som efter afkøling beholder deres form. 

Forarbejdning af termoplast
Hos AGTRUP PLAST arbejder vi hver dag med at forarbejde en række forskellige tekniske, plastiske materialer. Resultatet af forarbejdningen bliver produkter og komponenter med en skudvægt fra 0,1 op til 3.200 gram. 

Det nyeste udstyr
I alt har vi i vores produktion intet mindre end 19 maskiner, der alle er nye, og som gør det muligt for os hver dag at skabe de bedste resultater. Vores sprøjtestøbemaskiner har lukketryk fra 25 og helt op til 550 tons. Ud over sprøjtestøbning kan maskinerne også håndtere ultralydssvejsning, fræse- og drejearbejde, montage af metaldele med varme eller ultralyd, montage samt pakning og forsendelse. 

Kontakt AGTRUP PLAST for et tilbud på telefon 7556 6677 eller benyt vores kontaktformular

Termoplast kan genbruges 
Selve formningen af termoplasten sker ved eksempelvis ekstrudering, sprøjtestøbning eller presning. Da termoplasten inden for et stort temperaturområde normalt ikke forandrer sig kemisk, kan processerne gentages. Det vil sige, at termplasten kan genbruges – i modsætning til hærdeplast. På den måde kan vi skabe et mere bæredygtigt produkt.

Termoplast er enten amorf eller semikrystallinsk

  • De vigtigste amorfe termoplasttyper er baseret på stofferne polyvinylklorid, polystyren og polymethylmethakrylat.
  • Amorf termoplast bruges bl.a. i husholdningsartikler og lygteglas. 
  • Semikrystallinsk plast indeholder både amorfe og krystallinske bestanddele. Det krystallinske gør plasten hård, slidfast, udmattelses- og kemikaliebestandig samt gør den mere resistent over for diffusion af bl.a. fugt. 
  • De vigtigste semikrystallinske termoplasttyper er baseret på polyethylen, polypropylen, polyamider og polytetrafluorethylen. 
  • Semikrystallinsk plast anvendes bl.a. til plastflasker eller fibre. 

Vil du have et uforpligtende tilbud? Kontakt os i dag! 
Hos AGTRUP PLAST er det vores mål at levere bedre løsninger til aftalt tid og pris end alle andre. Vil du have et tilbud på forarbejdning af emner i plast, så ring til os på 7556 6677 eller skriv til os via vores kontaktformular.<< Tilbage til Kompetencer

 

Vil du have et uforpligtende tilbud? Kontakt os i dag! 

Hos AGTRUP PLAST er det vores mål at levere bedre løsninger til aftalt tid og pris end alle andre.

Vil du have et tilbud på forarbejdning af emner i plast, så ring til os på 7556 6677 eller skriv til os via vores kontaktformular.


Se også